Vinogradi

Kmetija
Vinotoč
Naše trte poljubljajo sončni žarki prijazne dežele, v kateri že 2000 let uspeva vinska trta. Stara tradicija je naš ponos.
Naše lege in naša klet dajejo: žlahtni Rumeni Muškat, kraljevsko dehteči Renski Rizling, elegantni Chardonnay posebnega tipa, opojni Muškat Otonel, nežni Beli Pinot, vonja poln Traminec, pribljubljeni Laški Rizling, travnato navdahnjeni Sauvignon in radoživi Sivi Pinot.

Že nekaj let potrošnike razvaja Jareninčan, ki je zvrst različnih sort vina. Pridelujemo in polnimo vina rednih trgatev, kakor tudi vina posebnih kakovosti. Zato lahko pri nas dobite tudi vina poznih trgatev, jagodni izbor, ledeno vino in suhi jagodni izbor. Med potrošniki pa je postala priljubljena tudi penina Črnko donegovana po klasični metodi.

V našem vinogradu in kleti se stare družinske izkušnje družijo z najsodobnejšimi izsledki s področja vinogradništva in vinarstva. Številna priznanja z ocenjevanj in razstav pričajo o našem trudu.

Naši vinogradi ležijo na južnih in jugovzhodnih legah Jareninskega Vrha in Slatenika v Mariborskem okolišu Podravskega vinorodnega rajona. Lokacija Jareninski Vrh nad našim domom obsega 3,5 hektarjev vinogradov, posajenih z naslednjimi sortami: Rumeni Muškat, Chardonnay, Beli Pinot, Muškat Otonel, Laški Rizling, Renski Rizling in Sivi Pinot. Na kilometer oddaljenemu Slateniku greje toplo slovenjegoriško sonce trse naslednjih sort: Rizvanec, Rumeni Muškat, Sauvignon, Laški Rizling in Traminec. Te lege obsegajo 2,5 ha na nadmorski višini do 385 metrov. Oba nasada sta v popolni rodnosti!

V naši kleti hranimo vedno več kot 10.000 steklenic in več hektolitrov žlahtnega vina. Vaša radost ob poskušnji nam bo v ponos. Oglasite se in poskusite, kaj premore ta naša klet in dom. Z veseljem vam priredimo degustacijo.