Slovenske gorice so znano vinogradniško področje. Priporočamo vam, da tako kot mnogi obiskovalci posvetite del svojega prostega časa ali svoje poslovne poti majhnemu predelu te prelepe pokrajine. Z glavne ceste Maribor - Gornja Radgona zavijete proti Jarenini. Samo dva kilometra poti med zelenimi slovenjegoriškimi griči vas bosta privedla do prijazne kmetije Črnko.

Na kmetiji delata dve generaciji, tu smo oče Srečko, mama Jožica, sin Silvo in žena Alenka. Slednja sva oba agronoma. Obdelujemo 6 hektarjev lastnih vinogradov na južnih in jugo-zahodnih legah Jareninskega Vrha in Slatineka.

V vinogradih, ki so stari od dveh do trideset let pridelujemo žlahtni rumeni muškat, kraljevsko dehteči renski rizling, elegantni chardonnay, nežni beli pinot, opojni muškat otonel, travnato navdihnjeni sauvignon, priljubljeni laški rizling in radoživi sivi pinot. Že dve leti pa vas razvajamo s Tramincem.

Vina donegujemo v lastni kleti. V vinogradu in kleti združujemo stare družinske izkušnje z najsodobnejšimi izsledki na področju inogradništva in vinarstva. Našo žlahtno kapljico stekleničimo že od leta 1984, danes že preko 95 odstotkov vsega pridelka. Polovica stekleničenega vina je kakovostna znamka Jareninčan, druga polovica so vrhunska buteljčna vina rednih in poznih trgatev ter jagodni in suhi jagodni izbor in ledeno vino. Pred novim letom pa strankam ponudimo penino, ki jo pridelujemo po klasični metodi (sekundarno vrenje v steklenicah).

Vina nato uspešno prodajamo v Sloveniji in tujini. Doma so naši glavni kupci razni hoteli in mnoge restavracije ter mnoga uspešna podjetja. Redni kupci naših vin so tudi slovenska veleposlaništva, kjer ta vina spoznajo tudi tujci in jih nato pri nas kupujejo. Že nekaj let uspešno prodajamo naša vina tudi v ZDA.